Paran­na kaup­paa­si

Verkkokaupan myynnin kasvattaminen onnistuu parantamalla konversioprosenttia. Keskeistä on verkkokaupan käyttäjäystävällisyys ja luottamuksen herättäminen. Käytettävyyden ja konversion parantaminen on pitkäjänteistä työtä mutta asiakkaan näkökulmasta myös hyvää asiakaspalvelua.

Verkkokaupan analytiikka

Verkkokaupalle on tärkeää kerätä analytiikkadataa kävijöistään. Yleisin web-analytiikan työkalu on Google Analytics. Web-analytiikan avulla tutkitaan ja optimoidaan sivulle tulevaa liikennettä sekä sivuston käyttöä. On tärkeää, että verkkokaupan kävijäseuranta on asennettu oikein, tietosuoja-asetus eli GDPR otettu huomioon ja että kerätystä datasta vedetään oikeat johtopäätökset.

Verkkokaupan konversio-optimointi

Riippuu täysin toimialasta mikä on hyvä konversioaste verkkokaupalle. Useissa kaupoissa on kuitenkin käyttäjän näkökulmasta selkeitä ostamisen esteitä. Konversio-optimoinnin toimenpiteillä tavoitellaan näiden esteiden löytämistä ja verkkokaupan konversioprosentin kasvattamista. Toisin sanoen sitä, että isompi osa kävijöistä ostaisi. Konversio-optimoinnin toimenpiteet perustuvat dataan. Mahdollisia datalähteitä voivat olla esimerkiksi web-analytiikka, kohderyhmätutkimukset tai A/B-testaustyökalut.

Verkkokaupan käytettävyys

Käyttäjäkokemus on aivan keskeinen tekijä verkkokaupan myynnissä. Käyttäjäkokemukseen vaikuttaa niin sivuston latautumisnopeus, tuotteiden löytyminen kuin verkkokaupan asiakaspalvelukin. On surullista jos potentiaalinen asiakas kohtaa käytettävyysongelmia kun hänet ensin on saatu tulemaan kauppaan. Esimerkiksi hitaaseen verkkokauppaan tullut kävijä poistuu suurella todennäköisyydellä eikä enää palaa.

Haluatko parantaa verkkokauppasi konversiota? Ota yhteyttä!

Saat käyttöösi verkkokaupan asiantuntijat, joilla on pitkä kokemus analytiikasta ja konversio-optimoinnista.

tilaa uutiskirjeemme

Pysy ajan tasalla verkkokaupan markkinoinnista. Uutiskirjeen teemoina digitaalinen markkinointi, konversio-optimointi ja verkkokaupan käytettävyyden parantaminen.