Millaisille verk­ko­kau­poil­le Goog­le Shop­ping -mai­non­ta so­pii par­hai­ten?

Kirjoittaja:
Sari Parantainen
Julkaistu:
10.09.2021
Millaisille verk­ko­kau­poil­le Goog­le Shop­ping -mai­non­ta so­pii par­hai­ten?

Verkkokauppojen määrä ympäri maailmaa on lisääntynyt. Korona on myös nopeuttanut monen suomalaisen yrityksen siirtymistä verkkoon, jossa he pääsevät heti käsiksi entistä suurempiin markkinoihin. Myös entistä useampi kuluttaja on siirtynyt verkkoon ja verkosta ostetaan niin vaatteita, palveluita kuin ruokaostoksia. Jos kysessä on uuden tuotteen etsiminen lähes aina kuluttaja aloittaa googlettamalla tuotetta.

Kun tuotteita haetaan googlesta, hakutulossivulta löytyy 10 orgaanista tulosta, joiden ylä- ja alapuolelta löytyy Googlen hakumainokset ja hakumainosten yläpuolelta löytyvät Google Shopping -mainokset. Jo tämä Google Shopping -mainosten sijainti on yksi syy kaikille verkkokaupoille lähteä testaamaan mainontaa. Mainokset siis sijoittuvat kaiken muun informaation yläpuolelle ja jos mainostat pelkästään perinteisillä hakusanamainoksilla, niin on puhelinkäyttäjälle mahdollista, että potentiaaliset ostajat eivät edes tule näkemään näitä mainoksia, kun Shopping mainokset ovat näiden yläpuolella. 

Toinen merkittävä syy mainosten toimimiseen on se, että kun haetaan tarkalla hakusanalla, saadaan tuotteen kuva ja hinta suoraan mainokseen. Tämä helpottaa kuluttajaa siirtymään verkkokauppaan, kun hän näkee suoraan tuotteen ja hinnan ja hän tietää päätyvänsä juuri oikeaan paikkaan. Mille aloille Google Shopping mainonta sitten on ollut tilastollisesti parhain? Tässä blogipostauksessa käsitellään sitä. 

Google Shopping Mainonta Verkkokauppa

Yhdysvalloissa jo vuonna 2018 yli 80 % verkkokaupan Google mainnonnan budjeteista on mennyt Google Shopping mainontaan. 

Mutta kuten mikä tahansa markkinointikanava, riippumatta siitä, kuinka lupaavalta se näyttää tilastoissa, ainut tapa selvittää sen toimivuus juuri sinulle on testaaminen.

On tiettyjä aloja, jotka tilastollisesti tahkovat tilastollisesti parempaa tulosta Google Shopping mainonnalla. Mutta mikäli verkkokauppasi konversioprosentti on hyvällä tasolla, ei ole mitään muuta järkevää vaihtoehtoa kuin testata Google Shopping -mainontaa. Sillä todennäköisesti se sinulle tässä tilanteessa kannattavaa. Mikäli verkkokauppasi kerää liikennettä, mutta kauppa ei käy, niin todennäköisesti Google Shopping -mainonta ei ole tässä tilanteessa mikään avain onneen. Mikäli tilanteesi on tämä, voidaan ensiksi käydä verkkokauppasi numeroita lävitse ja pohtia, että missä ongelma mahtaa olla. 

Seuraavat luvut mitä blogi käsittelee on meren toiselta puolelta, mutta ne antavat hyvää osviittaa myös siitä, että miten asiat menevät myös Euroopassa ja meillä Suomessa. 

Keskimääräiset mediabudjetit aloittain

Kun lähdetään tekemään mainontaa ensimmäistä kertaa, usein yksi ensimmäisistä kysymyksistä on se, että miten isolla mediabudjetilla on syytä lähteä liikenteeseen? 

Tästä näkee aloittain, että miten suuret kuukausittaiset budjetit keskimäärin ovat aloittain. 

Google Shopping budjetti

 Mainontaa aloittaessa voidaan lähteä hyvinkin kohtuullisella budjetilla liikenteeseen, mutta on syytä pitää mielessä Googlen algoritmi. Googlen sanojen mukaan viimeisen 45 vuorokauden aikana konversioita on syytä olla vähintään 20. Tämä vaaditaan siis siihen, että algoritmi pääsee oikeuksiinsa. Eli mikäli olet valmis investoimaan vain muutamia kymmeniä euroja, niin ne rahat voi olla viisasta investoida jonnekin muualle. 

Keskimääräiset mainosten klikkausprosentit aloittain

Alat joissa ulkonäöllä on merkitystä pärjäävät usein hyvin, jos vertaillaan klikkausprosentteja. Kuten tässä esiin nouseva autokauppa. Onneksi tämä on asia, johon kukin voi itse vaikuttaa. Mitä parempilaatuisia kuvasi ovat ja mitä paremmin tuote tulee mainoksessa esiin, klikkausprosenttisi todennäköisesti paranee. 

Google Shopping CTR

Se tärkein eli konversioprosentti aloittain

Google Shopping mainokset ovat tehokkaita, koska ne näyttävät tuotteen ja hinnan suoraan sen alapuolella. Halvemmille ja kilpailukykyisesti hinnoitelluille tuotteille se on hyvä uutinen. Se mahdollistaa toimivan hintapisteen tuotteiden esiinnousemisen entistä helpommin. Jos aikaisemmin piti klikata auki 5 ylintä hakutulossivua ja tehdä vertailua esimerkiksi hinnan ja postimaksun mukaan, voit sen nyt tehdä suoraan Googlen etusivulla. Tämä toki vaatii sen, että sinä etsit juuri tietyn merkkistä tuotetta ja vertailu onnistuu.

Tuossa jutun alussa olevassa kuvaesimerkissä näkyy, että Stockmann myi tuotetta melkein 10 € edullisemmalla mitä kilpailijat. Tässä tilanteessa itse olisin todennäköisesti klikannut Stokkan verkkokauppaan, mutta olisinko ostosta saattanut loppuun siellä vai muualla? Siihen vaikuttaa sitten verkkokaupan toimiminen, toimitustavat, maksutavat yms. Mutta ainakin he olisivat saaneet minut houkuteltua sivustolle ja varmasti myös klikkaamaan tuotteen ostoskoriin. 

oGoogle Shopping konversio

Tarkoissa tuotehauissa siis hintapisteellä saa takuuvarmasti klikkauksia ja konversioprosentti nousee hyväksi. Mutta kun tehdään laajempia hakuja, kuten esimerkiksi koiran vaatteet, niin laadukkaat tuotekuvat ja hyvät tuotetiedot taas saavat liikennettä sivustollesi. Ja lopulta kaikki on kiinni verkkokaupan toimivuudesta. 

Haluatko lähteä testaamaan Google Shopping -mainontaa tai heräsikö siitä jotain kysyttävää? Laita viestiä nettisivuiltamme, niin jutellaan aiheesta!

Lähde: Wordstream