Verkko­kaup­pias, on­han si­nul­la Google Shopping käy­tös­sä­si?

Kirjoittaja:
Sari Parantainen
Julkaistu:
09.08.2020
Verkko­kaup­pias, on­han si­nul­la Google Shopping käy­tös­sä­si?

Google Shopping mainonnalla pystyt kasvattamaan merkittävästi verkkokauppasi myyntejä. Kun asiakkaasi etsivät tuotteitasi, joita sinulla on myynnissä, Google näyttää suoraan mainoksen hintoineen päivineen. Joten onko mitään syytä, miksi et mainostaisi juuri silloin, kun joku haluaa tuotteen ostaa? 

Miten Google Shoppin eroaa Google Adsistä?

Google Shopping on ollut noin vuoden päivät suomessa käytössä ja mikäli se ei ole osa markkinointistrategiaasi, niin siihen on syytä tehdä muutos. 

Shoppingissa on muutamia merkittäviä eroja, jos sitä verrataan perinteiseen Google Ads -mainontaa. Google Ads -mainoksissa meillä on käytössämme pelkästään tekstiä käytössämme ja se on suurin eroavaisuus, sillä Shopping-mainonksissa me saamme sen kyseisen tuotteen kuvan mainokseen, jota asiakas on etsimässä. Lisäksi mainokseen tulee automaattisesti verkkokaupasta oikea hinta. Nämä luovat ison edun verrattuna normaaleihin Ads-mainoksiin. 

Kuva ja hinta auttavat asiakasta tekemään ostopäätöksen heti, ilman että hän edes avaa kilpailijoiden verkkokauppoja selaimeensa auki.

Neljä syytä ottaa Shopping käyttöön

1. Suurempi ROI

Google Shopping -mainosten avulla pystyt reilusti parantaan mainonnan klikkiprosenttia ja laskea yhden klikkauksen hintaa. Näiden vaikutus mainonnan ROI:hin on tietysti suoraan positiivinen. Enemmän myyntiä samalla rahalla!

2. Parempaa liikennettä verkkokauppaasi 

Kun kuluttajat etsivät jotain tiettyä tuotetta ja näkevät mainoksen, jonka tuote vastaa juuri heidän ostoaietta ja on budjetiltaan heille sopiva hinta, he voivat tehdä ostopäätöksen jo ennen kuin ovat edes avanneet verkkokauppaasi. Näin ollen Shopping-mainonnan konversioprosentti kohoaa huomattavasti korkeammaksi verrattuna perinteiseen Ads-mainontaan. 

3. Erotu kilpailijoista eduksesi

Mikäli kilpailijasi eivät vielä käytä Google Shopping -mainontaa, sinulla automaattisesti etua, kun sinun kuvamainokset näkyvät ostoaikeissa oleville asiakkaille. 

Jotta otat kaiken hyödyn mainoksista irti, on sinun hyvä pitää verkkokaupan tuotetiedosta hyvää huolta. Mitä laadukkaampaa ja informantiivisempaa tuotedataa käytät, sitä paremmin asiakkaasi saavat jo mainoksista kaiken tarvittavan informaation irti.

4. Helppoa ylläpitää

Google Shoppingin käyttöönotto vaatii hieman jumppaa. Jumpan määrä riippuu siitä, että missä kunnossa tuotetietosi ovat ja mikä on sinun verkkokauppa-alustasi. Yleisimmissä verkkokauppa-alustoissa on valmiita lisäosia, joiden avulla käyttönotto helpottuu. 

Kun kaikki on valmiina, Shopping pyörii automaattisesti ja Google määrittää milloin mainoksia näkyy. 

Mutta mikäli haluat kaiken potentiaalin mainonnasta irti, pidä huoli että optimoit mainontaa koko ajan kannattavampaan suuntaan. Optimoinnissa sinulla on keinona samoja työkaluja kuten esimerkiksi negatiivisia avainsanoja, kuten perinteiden Google Adsin puolella. Näiden keinojen lisäksi pystyt optimoimaan myös tuotetietoja joita Google mainonnassa näyttää. 

Tarvitsetko apua Google Shoppingin käyttöönotossa tai optimoimisessa? Ota yhteyttä!