Goog­le Ads: Smart-ti­la e­li Äly­käs- ti­la ja Ex­pert-ti­la e­li A­si­an­tun­ti­ja­ti­la

Kirjoittaja:
Laura Viljamaa
Julkaistu:
23.07.2021
Goog­le Ads: Smart-ti­la e­li Äly­käs- ti­la ja Ex­pert-ti­la e­li A­si­an­tun­ti­ja­ti­la

Uuden käyttäjän on mahdollista luoda Google Ads-tili käyttäen joko Älykästä-tilaa tai Asiantuntijatilaa. Smart-tila eli Älykäs-tila on pitkälle automatisoitu ja se antaa melko vähän vapauksia mainostajalle. Expert-tila eli Asiantuntijatila taas tarjoaa enemmän mahdollisuuksia mainostajalle, kuten esimerkiksi mahdollisuuden kontrolloida kaikkia kampanjan asetuksia.

 

Smart-tila ja Smart-kampanjat

Useimmat uudet käyttäjät valitsevat aluksi Smart-tilan, sillä se on yksinkertaistettu ja helppokäyttöinen versio, joka sopii erityisesti aloittelijoille. Google myös suosittelee uusille käyttäjille tilin luomista Smart-tilassa. Smart-tilassa oleville tileille on mahdollista luoda vain Smart-kampanjoita. Smart-kampanjat säästävät markkinoijan aikaa, sillä kampanjaan määritetään vain budjetti ja halutut tavoitteet, joiden perusteella Google optimoi kampanjaa. 

Toisaalta Smart-tila antaa paljon valtaa Googlelle ja mainonnan automatisointiin liittyy myös riskejä. Esimerkiksi Google ei välttämättä tunnista kaikkia suomenkielisiä sanoja, ja yrityksen nettisivun perusteella luodut avainsanat eivät välttämättä ole liiketoiminnan kannalta järkeviä.

Smart-tilassa mainonta on automatisoitua ja mainostajalla ei ole mahdollisuutta vaikuttaa mainoksiin kovin paljoa. Lisäksi Smart-tilan käyttäminen rajoittaa tarkan datan saatavuutta. Aiemmin Smart-tilassa ei ole näkynyt esimerkiksi hakutermejä, mutta nykyään ne näkyvät omassa raportissaan.


Expert-tila

Asiantuntijatila tarjoaa enemmän vaikutusmahdollisuuksia, mutta toisaalta myös kampanjan optimointi vaatii enemmän aikaa ja osaamista verrattuna Smart-kampanjaan. Nimestä huolimatta Expert-tilan eli Asiantuntijatilan käyttäminen ei vaadi monen vuoden kokemusta Googlen hakusanamainonnasta. Lisäksi on hyvä muistaa, että myös Asiantuntijatilille on mahdollista luoda automatisoituja Smart-kampanjoita. Esimerkiksi Asiantuntijatilassa voi olla hyödyllistä testata A/B-testauksen avulla toimiiko tavallinen kampanja vai Smart-kampanja paremmin.


Google Ads Smart-tilin muuttaminen Expert-tiliksi

Smart-tilassa oleva tili on mahdollista myöhemmin vaihtaa Asiantuntijatiliksi. Tämä voi tulla ajankohtaiseksi siinä vaiheessa, kun yritystoiminta laajenee ja Google Ads ja sen ominaisuudet ovat jo tulleet tutuksi. Tilin päivittäminen onnistuu helposti kirjautumalla Google Ads-tiliin ja valitsemalla oikealta ylhäältä “Tools & Setting” ja edelleen klikkaamalla “Switch To Expert Mode”. On kuitenkin hyvä muistaa, että Asiantuntijatilassa olevaa tiliä ei pysty enää itse palauttamaan takaisin Smart-tiliksi.

Jos kaipaat apua Google-tilisi kanssa tai haluat antaa ammattilaisen hoitaa hakusanamainonnan puolestasi, ota rohkeasti yhteyttä!