7 help­po­a kei­no­a kas­vat­taa verk­ko­kau­pan myyn­ti­ä 2022

Kirjoittaja:
Sari Parantainen
Julkaistu:
27.01.2022
7 help­po­a kei­no­a kas­vat­taa verk­ko­kau­pan myyn­ti­ä 2022
Helpoin keino kasvattaa verkkokaupan liikennemääriä on mediabudjettien kasvattaminen Mutta mikäli konversioprosentti on pieni, tuskin silloin tulosta tulee. Siispä verkkokauppiaalle myynnin lisäämisen keinojen löytäminen on aina voitto. 
Tämä artikkeli pitää sisällään 10 helppoa tapaa kasvattaa verkkokauppasi myyntiä joko ilmaisilla tai edullisilla ratkaisuilla.

1. Lisämyynti

Palvele asiakastasi hyvin ja tarjoa heille tuotteita ja palveluita joita he voisivat haluta. Jos myyt asiakkaalle kasvohoidon, mikset samalla tarjoaisi ripsien ja kulmien värjäystä? Lisämyynti on nimenomaa asiakkaan palvelemista, kun hänen ei tarvitse miettiä sitä miten saisi varattua järkevästi molemmat ajat. Vastaavasti, jos verkkokauppasi tarjoaa saman tuotesarjan uutuustuotetta, on siitä hyvä kertoa asiakkaalle.
Lisämyyntiä varten on olemassa erilaisia lisäosia, jotka mahdollistavat tämän toteutuksen helposti.Verkkokaupan Lisämyynti

2. Myy niukkuudella

Ihmiselle tulee pieni paniikin kaltainen tila, kun huomaa kellon tikittävän. Tai että tuotteita on vain muutama varastossa. Mikäli siis jotain tuotetta on tarjolla enää muutamia kappaleita, kerro siitä asiakkaille. Tai mikäli tuotetta on tarjolla vain sinun verkkokaupassasi, niin jaa informaatio eteenpäin. 

Myös kampanjoiden loppumisesta on syytä informoida, jotta asiakas ei jää harkitsemaan ostopäätöstä. Erilaiset lisäosat mahdollistavat tämän tekemisen ilman koodarin taitoja, joten laita verkkosivuille tikittävä kello kertomaan kampanjan loppumisesta.

Myös mainonnassa voi käyttää aikapainetta, ja kampanjan keston saa myös Googlen mainoksiin pyörimään. Googlen mainoksiin pyörimään. Tästä löytyy lisää Googlen sivuilla tai voit meiltäkin tähän apua pyytää.

3. Referenssit ja asiakaskokeukset 

Tyytyväiset asiakkaat voivat tarjota sinulle yhden arvokkaimmista myyntiaseistasi: suosittelun. Tuotesivuille olisi hyvä saada asiakasarvostelut kommenttien kera. Varsinkin, jos kyse on tuotteista jonka koolla on merkitystä, voivat arvostelut olla merkittävä etu.

Tässä on esimerkki https://www.weekendbee.fi/ verkkokaupasta. Kun moni asiakas on jättänyt arvostelun, asiakkaan on helppo tehdä tuotteesta selkeä mielikuva. Parhaimmillaan asiakkaiden arvostelut luovat jopa paremman mielikuvan tuotteesta, kun itse tuotekuvaus. Ja jos monet ovat tuotteesta pitäneet, niin miksi en myös minä! 

 

Yleisimpiin julkaisujärjestelmiin on olemassa monia lisäosia, joilla tämä pystytään toteuttamaan. Tässä on esimerkiksi Woocommerelle asiakaskokemus-plugin

Asiakkaiden arvosteluissa on myös se hyvä puoli, että saat tuotesivullesi lisää sisältöä jatkuvasti. Google pitää tästä. Huhujen mukaan itse arvostelut ovat myös asia, joka vaikuttaa positiivisesti sijoituksiin Googlessa. 

4. Palvele asiakkaitasi ja ota chat käyttöön

Vaikka asiakkaat ovat siirtyneet verkkoon, niin se ei tarkoita että palvelua ei tarvitsisi olla enää. Yrityksen yhteystiedot, puhelinnumerot tai Chat lisäävät myös verkkokaupan luotettavuutta. Tämä tarkoittaa asiakkaan silmissä sitä, että ongelmatilanteessa pystyy ottamaan kauppiaaseen yhteyttä. 

Joskus vierailijat haluavat ostaa sinulta jotain, mutta heillä on polttava kysymys, johon on löydettävä ensiksi vastaus. Verkkokaupassa  chatti onkin hyvä keino poistaa oston esteitä. Sitä kautta saat myös vastauksia siihen, että puuttuuko verkkokaupasta jotain tärkeää informaatiota. Mikäli sama kysymys toistuu viikosta toiseen, on se syytä lisätä verkkokauppaan. 

5. Korosta myydyimpiä tuotteita

Mikäli sinulla on jokin todella hyvä tuotebundle tai jotain mitä muilla ei ole, niin korosta sitä verkkokaupassa. Kun menen Citymarkettiin asioimaan, ovat he nostaneet uutuudet, sesonki- ja kampanjatuotteet pääkäytäville. Niin älä missään nimessä piilota verkkokaupassa halutuimpia tuotteita monen klikin päähän. 

Tässä esimerkki XXL:n verkkokaupasta, jossa mainostuotteet ovat nostettu korostetusti esiin, jotta ne eivät vierailijalta vain mene ohitse. 

6. Sähköpostimarkkinointi

Sähköpostimarkkinointi saattaa hetkellisesti kuulostaa raskaalta työltä, mutta sitä se ei ole. Voit sen aloittaa ihan vaikka sillä, että lisäät verkkokaupan footeriin sähköpostilistalle liittymistä varten lomakkeen. Kaikista yleisin keino verkkokaupoissa on houkutella pop upin kautta väkeä tarjoamalla uusille postituslistalle liittyneille 10 % alennuksen seuraavasta ostosta. Tämä on hyvin toimiva keino saada väkeä, ainakin jos otantana olen minä. 

 

Kun sähköpostilistalle on alkanut kertyä väkeä on aika alkaa testailla listan toimivuutta. Sähköpostimarkkinoionti onkin lähes poikkeuksestta kaikista konvertoituvin keino tuoda liikennettä verkkokauppaasi ja konversioprosentit huitelevat jopa 10 %. Tää johtuu siitä, että lähestyt ihmisiä, jotka ovat 100 % varmasti kiinnostuneita tuotteistasi tai palveluistasi ja he ovat itse pyytäneet sitä, että mainostat heille. 

7. Uudelleenmarkkinoi verkkokauppaasi siellä käyneille 

Palaavien asiakkaiden konversioprosentti verkkokaupassa on huomattavasti korkeampi kuin asiakkaiden, jotka vierailevat ensimäistä kertaa verkkokaupassa. Tää ei ole varmastikaan ikään uusi asia sinulle, mutta olethan hionut listasi kuntoon ja kohdennat oikeita asioita oikeille asiakkaille? Mikäli kaipaan apua verkkokauppasi mainonnassa, niin laita viestiä rohkeasti.

 

verkkokaupan myynnin kasvattaiminen